Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için
Üye Ol veya
Giris Yapİşgal yılları. İstanbul'un üzerinde kara bulutlar...Bir yanda İngiliz işgalini protesto etmek için Halide Edip Adıvar'ın Sultanahmet'e yaptığı sert konuşmalar ve Anadolu'da adım adım örgütlenen halk güçleri, diğer yanda memleketi satıp yurt dışına kaçanlar.
Ve bunca şey arasında Kurtuluş Savaşı'nın bu ateşli günlerinde büyüyen bir aşk.
Aysu'nun 'Yüreğimde Yare Var' adlı çok satan romanından tanıdığımız kahramanların hikayesi: Kevser, Suphi ve Şahap.
Şahap; bombalar, kurşunlar, ateşler, cepheler arasında kalmış bir asker... Yakışıklı, tutkulu, güçlü bir yüzbaşı.
Suphi; Beyoğlu'nda bir vitrinde unutulmuş eski bir resim. Çok eskiden okunmuş romanların gizli kalmış çevirmeni. Paris'te yaşamış 'monden' bir bey.
Kevser; güzeller güzeli... Sarı saçlı, yeşil gözlü, incecik bir kadın. Şahap'ın ilk ve son aşkı, Suphi'nin karısı.
Geniş çevrelerce sevilen Osman Aysu bu kez de işlek kalemini aşka dokundurdu. Sönmeyen Ateş, okura bir tarihi usul usul anlatırken tüm iyi romanlarda olduğu gibi çetin bir de soru soruyor:
'Aşk da bir savaş değil midir? ' Osman Aysu
Epsilon Yayınları;
İstanbul, 2008, 381 sayfa, Türkçe, Karton Kapak.
ISBN No: 9944820547