Kadın Ressamlardan Karma Resim Sergisi
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için
Üye Ol veya
Giris Yap8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen karma resim sergisinin açılışını İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in eşi Ümran Civelek yaptı.
Sivil toplum kuruluşlarının Atatürk anıtındaki çelenk töreni sonrasında kadınlar Halk Eğitim Merkezi’ndeki resim sergisinin açılışına katıldı. Açılış töreninde bir açıklama yapan Başkan Civelek’in eşi Ümran Civelek, kentte kültür ve sanat etkinliklerinin gelişmesine kadınların çok olumlu katkılarının bulunduğunu söyledi.
Kadınlar gününün sadece bir güne sığdırılamayacağını vurgulayan Civelek “Geçmişten bugüne kadar kadınların hayatın çeşitli alanlarında verdikleri mücadelelerden örnekler sunma geleneğini sürüyor. Kendilerini yılda bir değil, her gün önemsemeli ve hak ettikleri saygıyı göstermeliyiz. Kadın ressamların böyle anlamlı günde bir araya gelerek karma sergi açmalarından büyük mutluluk duyuyorum. Bizler hayatın her alanında varız. Bizler anneyiz, kadınız, eşiz, sevgiliyiz. Bu anlamda tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun. Bu sergiye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, İskenderunlu kadın sanatçıları tarafından Halk Eğitim Merkezi Sergi salonunda hazırlanan Resim sergisinin açılışını Ümran Civelek tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından bayanlar resimleri yakından inceleme fırsatı buldular.